Chuyển tới nội dung
Home » Rosefield Horloge Kleiner Maken In Een Handomdraai

Rosefield Horloge Kleiner Maken In Een Handomdraai

How to adjust your Rosefield strap: Upper East Side Collection

Rosefield Horloge Kleiner Maken In Een Handomdraai

TÓM TẮT

How To Adjust Your Rosefield Strap: Upper East Side Collection

Keywords searched by users: rosefield horloge kleiner maken rosefield watch, rosefield watch review, how to change rosefield watch battery

Rosefield horloge kleiner maken: Een gedetailleerde handleiding

1. De juiste maat bepalen

Het verkleinen van een Rosefield horlogeband is een eenvoudig proces dat iedereen thuis kan doen met de juiste tools en technieken. Voordat je begint, is het belangrijk om de juiste maat voor je horlogeband te bepalen. Dit zorgt ervoor dat het horloge goed om je pols past en comfortabel aanvoelt.

Om de juiste maat te bepalen, meet je de omtrek van je pols met een meetlint. Noteer deze maat zorgvuldig, want je hebt deze informatie nodig tijdens het verkleiningsproces.

2. Het verwijderen van schakels

De meeste Rosefield horlogebanden zijn voorzien van een schakelontwerp, waardoor je de lengte kunt aanpassen door schakels te verwijderen. Volg deze stappen om schakels te verwijderen:

1. Zoek de kleine pinnetjes aan de binnenkant van de horlogeband. Deze pinnetjes verbinden de schakels met elkaar.
2. Gebruik een pinverwijderaar of een kleine spijker om voorzichtig op de pinnetjes te drukken.
3. Duw de pin eruit totdat de schakel loskomt. Herhaal dit proces voor elke schakel die je wilt verwijderen.
4. Zorg ervoor dat je de schakels gelijkmatig aan beide zijden van de horlogeband verwijdert om de balans te behouden.

3. Het inkorten van de horlogeband

Als het Rosefield horlogebandje geen schakelontwerp heeft, moet je mogelijk de band inkorten. Volg deze stappen om de horlogeband in te korten:

1. Verwijder het horloge van de band en bepaal hoeveel schakels je wilt inkorten.
2. Snijd voorzichtig de overtollige lengte van de horlogeband af met een scherpe schaar.
3. Zorg ervoor dat je de band gelijkmatig inkort aan beide zijden om de balans te behouden.
4. Controleer of de band nu de juiste lengte heeft door het horloge weer aan de band te bevestigen.

4. Gebruik van gereedschap

Om je Rosefield horlogeband op de juiste manier te verkleinen, heb je enkele tools nodig. Dit zijn de essentiële gereedschappen die je kunt gebruiken:

1. Pinverwijderaar: Dit is een klein, puntig gereedschap waarmee je de pinnetjes in de schakels kunt verwijderen.
2. Hamer: Je hebt een hamer nodig om voorzichtig op de pinverwijderaaraar te tikken en de pinnetjes uit de schakels te duwen.
3. Tangen: Een tang kan handig zijn om de schakels vast te houden terwijl je de pinnetjes eruit tikt.
4. Meetlint: Een meetlint helpt je de omtrek van je pols nauwkeurig te meten en de juiste maat voor je horlogeband te bepalen.
5. Schaar: Als je de horlogeband moet inkorten, heb je een scherpe schaar nodig om de overtollige lengte af te knippen.

5. Alternatieve methoden

Als je geen toegang hebt tot de benodigde gereedschappen of als je liever een andere methode gebruikt om je horlogeband te verkleinen, zijn er enkele alternatieve methoden die je kunt proberen:

1. Bezoek een juwelier: Als je niet zeker bent van je eigen vaardigheden, kun je altijd naar een juwelier gaan om je horlogeband professioneel te laten inkorten.
2. Gebruik horlogebandverstellers: Er zijn speciale horlogebandverstellers verkrijgbaar waarmee je de band kunt inkorten zonder gereedschap. Deze verstellers werken op basis van drukknopen.
3. Contact de fabrikant: Neem contact op met Rosefield of een erkende dealer om te vragen of zij een verkleiningsdienst aanbieden voor horlogebanden.

6. Het plaatsen van de horlogeband

Nadat je de horlogeband hebt verkleind, is het tijd om deze weer aan het horloge te bevestigen. Volg deze stappen om de horlogeband correct te plaatsen:

1. Plaats de veerpinnen in de openingen aan de zijkanten van het horloge.
2. Duw de veerpin voorzichtig in totdat deze vastklikt.
3. Herhaal dit proces voor de andere kant van het horloge.
4. Controleer of de horlogeband stevig is bevestigd en goed op zijn plaats zit.

7. Het laten inkorten bij een professional

Als je niet zeker bent van je eigen vaardigheden of als je geen tijd hebt om de horlogeband zelf te verkleinen, kun je altijd overwegen om dit te laten doen door een professional. Veel juweliers en horlogewinkels bieden een verkleiningsdienst aan voor horlogebanden. Dit zorgt ervoor dat het proces nauwkeurig en veilig wordt uitgevoerd.

In samenvatting, het verkleinen van een Rosefield horlogeband is een eenvoudig proces dat je zelf kunt doen met de juiste tools en technieken. Volg de bovenstaande stappen zorgvuldig en neem indien nodig contact op met een professional voor hulp. Zo kun je ervoor zorgen dat je horloge perfect om je pols past.

Veelgestelde vragen

Hoe bepaal ik de juiste maat voor mijn Rosefield horlogeband?

Om de juiste maat te bepalen, meet je de omtrek van je pols met een meetlint. Noteer deze maat zorgvuldig en gebruik deze informatie tijdens het verkleiningsproces.

Welk gereedschap heb ik nodig om mijn Rosefield horlogeband te verkleinen?

Voor het verkleinen van je horlogeband heb je een pinverwijderaar, hamer, tangen, meetlint en schaar nodig.

Kan ik mijn horlogeband ook laten verkleinen bij een juwelier?

Ja, als je niet zeker bent van je eigen vaardigheden of als je geen tijd hebt om de horlogeband zelf te verkleinen, kun je dit altijd laten doen door een professional.

Biedt Rosefield een verkleiningsdienst aan voor horlogebanden?

Het is raadzaam om contact op te nemen met Rosefield of een erkende dealer om te vragen of zij een verkleiningsdienst aanbieden voor horlogebanden.

Kan ik een horlogebandversteller gebruiken om mijn Rosefield horlogeband te verkleinen?

Ja, er zijn speciale horlogebandverstellers verkrijgbaar waarmee je de band kunt inkorten zonder gereedschap. Deze werken op basis van drukknopen.

Met deze informatie kun je je Rosefield horlogeband op de juiste maat maken en ervoor zorgen dat je horloge perfect om je pols past. Volg de stappen zorgvuldig en geniet van je aangepaste horloge!

Categories: Verzamelen 38 Rosefield Horloge Kleiner Maken

How to adjust your Rosefield strap: Upper East Side Collection
How to adjust your Rosefield strap: Upper East Side Collection

Rosefield Watch

Rosefield Horloges: Een Gids voor Stijl en Functionaliteit

Rosefield horloges hebben de afgelopen jaren wereldwijd aanzien verworven vanwege hun elegante ontwerpen en betrouwbare functionaliteit. In dit artikel zullen we dieper ingaan op het merk Rosefield en de kenmerken van hun horloges. We zullen ook enkele veelgestelde vragen beantwoorden om u te helpen een weloverwogen beslissing te nemen bij het kopen van een Rosefield horloge.

Wat is Rosefield?

Rosefield is een Amsterdam-based horlogemerk dat werd opgericht in 2014. Het is vernoemd naar de twee inspirerende steden in de wereld: Amsterdam en New York – het combineert de moeiteloze stijl van Amsterdam en de urban chic van New York. Dit unieke concept heeft geleid tot de creatie van horloges die zowel trendy als tijdloos zijn.

Rosefield horloges blinken uit in vakmanschap en worden zorgvuldig vervaardigd met aandacht voor elk detail. Het merk gelooft dat een horloge niet alleen een functioneel accessoire is, maar ook een mode-uiting. Daarom zijn Rosefield horloges ontworpen om elke outfit compleet te maken en de persoonlijkheid van de drager te accentueren.

De Collecties van Rosefield

Rosefield biedt een breed scala aan horloges die zijn onderverdeeld in verschillende collecties. Elke collectie heeft zijn eigen unieke stijl en karakter om aan de diverse smaak van de horlogeliefhebbers te voldoen. Hier zijn enkele populaire collecties van Rosefield:

1. The Mercer Collection: Deze collectie is vernoemd naar Mercer Street in New York en ademt de elegante urban vibe van de stad. Horloges uit deze collectie zijn voorzien van een minimalistisch ontwerp met een dunne kast en een strakke wijzerplaat. Ze passen perfect bij zowel formele als informele gelegenheden.

2. The Bowery Collection: Geïnspireerd door de iconische Bowery Street in New York, hebben horloges uit deze collectie een stoere, doch verfijnde uitstraling. Ze hebben een iets grotere kast en zijn verkrijgbaar in verschillende kleurcombinaties. Deze horloges zijn perfect voor diegenen die een statement willen maken.

3. The Gramercy Collection: Deze collectie staat bekend om zijn elegante en tijdloze ontwerpen. De horloges zijn voorzien van een ronde kast en een minimalistische wijzerplaat, waardoor ze een klassieke uitstraling hebben. Ze zijn perfect voor mensen die van tijdloze stijl houden en willen investeren in een duurzaam horloge.

De Kwaliteit van Rosefield Horloges

Rosefield hecht veel belang aan de kwaliteit van zijn horloges. Elk horloge is voorzien van een hoogwaardig uurwerk dat nauwkeurige tijdmeting garandeert. Daarnaast worden de kasten en bandjes gemaakt van duurzame materialen zoals roestvrij staal en leer, waardoor ze bestand zijn tegen dagelijks gebruik en lang meegaan.

De horloges van Rosefield zijn ook waterbestendig, wat betekent dat ze spatwaterdicht zijn. Dit maakt ze geschikt voor dagelijks gebruik en beschermt ze tegen onverwachte regenbuien. Het is echter nog steeds belangrijk om ze niet onder water te dragen, omdat ze niet bedoeld zijn voor langdurige onderdompeling.

Het Aanpassen van Rosefield Horloges

Een van de unieke kenmerken van Rosefield horloges is de mogelijkheid om ze aan te passen aan uw persoonlijke voorkeur. U kunt kiezen uit verschillende horlogebandjes die beschikbaar zijn op de officiële website van Rosefield. Of u nu op zoek bent naar een leren bandje voor een klassieke uitstraling of een stalen bandje voor een meer trendy look, Rosefield heeft verschillende opties om uit te kiezen.

Daarnaast kunt u de lengte van de horlogebandjes aanpassen volgens uw polsmaat. Dit kan met behulp van een speciale tool die beschikbaar is op verschillende horlogewinkels of online. Het inkorten van een stalen horlogeband kan een delicate procedure zijn, dus het wordt aanbevolen om het bij een professional te laten doen. Dit zorgt ervoor dat uw Rosefield horloge perfect past en comfortabel aanvoelt om te dragen.

Veelgestelde Vragen

1. Hoe lang gaan de batterijen van Rosefield horloges mee?

De levensduur van de batterijen van Rosefield horloges hangt af van het type horloge en het batterijmerk. Over het algemeen gaan de batterijen tussen de twee en vijf jaar mee voordat ze moeten worden vervangen. Het wordt aanbevolen om uw horloge naar een professionele horlogemaker te brengen voor het vervangen van de batterij om ervoor te zorgen dat het op de juiste manier wordt gedaan.

2. Zijn Rosefield horloges geschikt voor mensen met een gevoelige huid?

Ja, Rosefield horloges zijn geschikt voor mensen met een gevoelige huid. De horloges zijn gemaakt van hypoallergeen materiaal, zoals roestvrij staal en leer, en zijn getest op allergische reacties. Hierdoor kunt u genieten van uw Rosefield horloge zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over irritaties.

3. Biedt Rosefield reparatieservices aan voor hun horloges?

Ja, Rosefield biedt reparatieservices aan voor hun horloges. Als uw horloge binnen de garantieperiode defect raakt, kunt u contact opnemen met de klantenservice van Rosefield voor instructies over het retourneren van het horloge voor reparatie. Voor horloges buiten de garantieperiode kunt u ook contact opnemen met Rosefield om te informeren naar de beschikbare reparatiemogelijkheden.

Conclusie

Rosefield horloges bieden een combinatie van stijl, kwaliteit en functionaliteit. Met hun elegante ontwerpen en hoogwaardige materialen hebben ze een plek veroverd in de horlogewereld. Of je nu op zoek bent naar een horloge voor een formele gelegenheid of voor dagelijks gebruik, Rosefield heeft een breed scala aan opties om uit te kiezen. Met de mogelijkheid om horlogebandjes aan te passen en zelfs de lengte ervan te veranderen, kunt u uw Rosefield horloge perfect afstemmen op uw stijl en polsmaat. Investeer in een Rosefield horloge en voeg een vleugje elegantie toe aan uw outfit.

Bronnen:
– Rosefield Horlogebandjes | Officiële Website
– Zelf jouw stalen horlogeband inkorten
– Zelf eenvoudig jouw horlogeband inkorten of verkleinen
– Schakels uit je horlogeband verwijderen? Dat doe je zo!
– Horlogeservice • de Bijenkorf

Rosefield Watch Review

Rosefield Horloge Review: Een gedetailleerde gids

Of je nu een horloge voor jezelf wilt kopen of als cadeau voor iemand anders, Rosefield biedt een breed scala aan elegante en stijlvolle horloges voor zowel mannen als vrouwen. In deze Rosefield horloge review zullen we dieper ingaan op het merk, de verschillende collecties en de kwaliteit van hun horloges. Bovendien geven we antwoord op enkele veelgestelde vragen die je mogelijk hebt over Rosefield horloges.

Over Rosefield

Rosefield is een Nederlands horlogemerk dat in 2014 is opgericht. Het merk combineert de minimalistische esthetiek van Amsterdam met de verfijning van New York, wat resulteert in elegante en tijdloze horloges. Rosefield horloges zijn geliefd vanwege hun hoogwaardige materialen, vakmanschap en betaalbare prijzen. Het merk biedt verschillende collecties aan, waardoor er voor elk wat wils is.

Rosefield Collecties

Rosefield heeft verschillende collecties ontworpen om aan uiteenlopende smaken en stijlen te voldoen. Hier volgen enkele populaire collecties van Rosefield:

1. The Bowery Collection: Deze collectie is geïnspireerd op de iconische architectuur van de wijk Bowery in New York. De horloges hebben een minimalistisch ontwerp met een dunne kast en een leren bandje. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleurencombinaties, waardoor je altijd een horloge vindt dat bij je past.

2. The Mercer Collection: Ben je op zoek naar een chiquer horloge? Dan is de Mercer-collectie wellicht iets voor jou. Deze horloges hebben een klassiek ontwerp met Romeinse cijfers en een kleinere kast. Ze zijn verkrijgbaar met zowel een leren bandje als een metalen bandje, afhankelijk van je voorkeur.

3. The West Village Collection: Deze collectie is geïnspireerd op de trendy wijk West Village in New York. De horloges hebben een rechthoekige kast en zijn verkrijgbaar met zowel een leren bandje als een metalen bandje. De West Village-collectie is perfect voor diegenen die op zoek zijn naar een modieus en eigentijds horloge.

Rosefield Horlogebandjes

Een van de voordelen van Rosefield horloges is dat ze verwisselbare bandjes hebben. Hierdoor kun je je horloge aanpassen aan je eigen stijl en de gelegenheid. Rosefield biedt een breed scala aan horlogebandjes in verschillende materialen en kleuren. Op de officiële Rosefield-website kun je kiezen uit verschillende bandjes, zoals lederen bandjes, meshbandjes en milanese bandjes. Dit stelt je in staat om je horloge keer op keer een nieuwe uitstraling te geven.

Het inkorten van je horlogebandje

Soms kan het nodig zijn om je horlogebandje in te korten, vooral als je een nieuwe horlogeband hebt gekocht. Gelukkig is het inkorten van een stalen horlogeband eenvoudig en kan het gemakkelijk thuis worden gedaan. Op verschillende websites, zoals Lucardi.nl en Prisma.watch, kun je stapsgewijze handleidingen vinden over hoe je zelf je stalen horlogeband kunt inkorten. We raden aan om deze handleidingen te raadplegen voordat je aan de slag gaat.

Het inkorten van een leren horlogebandje kan wat lastiger zijn, dus het is vaak het beste om dit over te laten aan een professional. Veel juweliers bieden horlogeservices aan, waaronder het inkorten van horlogebandjes. De Bijenkorf is een voorbeeld van een winkel die deze dienst aanbiedt. Je kunt erop vertrouwen dat je horloge in goede handen is en dat de band op de juiste manier wordt ingekort.

Veelgestelde vragen over Rosefield horloges

1. Zijn Rosefield horloges van goede kwaliteit?
Ja, Rosefield horloges staan bekend om hun goede kwaliteit. Ze worden gemaakt van hoogwaardige materialen en het merk heeft een uitstekende reputatie op het gebied van vakmanschap.

2. Zijn de horlogebandjes van Rosefield verwisselbaar?
Ja, de horlogebandjes van Rosefield zijn verwisselbaar. Dit stelt je in staat om je horloge aan te passen aan je eigen stijl en de gelegenheid.

3. Kan ik mijn Rosefield horlogebandje inkorten?
Ja, het is mogelijk om je horlogebandje in te korten. Voor stalen horlogebandjes zijn er handleidingen beschikbaar die je stap voor stap laten zien hoe je dit zelf kunt doen. Voor leren horlogebandjes kun je het beste naar een professional gaan.

4. Biedt Rosefield garantie op hun horloges?
Ja, Rosefield biedt garantie op hun horloges. De garantievoorwaarden kunnen variëren, dus het is raadzaam om de officiële Rosefield-website te raadplegen voor meer informatie.

Conclusie

Rosefield horloges zijn een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een stijlvol en betaalbaar horloge. Met verschillende collecties en verwisselbare bandjes biedt Rosefield voor elk wat wils. Of je nu houdt van een minimalistisch ontwerp of juist van iets chiquers, Rosefield heeft een horloge dat aan je behoeften voldoet. Vergeet niet om de handleidingen voor het inkorten van horlogebandjes te raadplegen en te profiteren van de garantie die Rosefield biedt op hun horloges. Met een Rosefield horloge om je pols ben je altijd trendy en stijlvol.

How To Change Rosefield Watch Battery

Hoe een Rosefield horlogebatterij te vervangen

Rosefield horloges zijn prachtige accessoires die perfect zijn om elke outfit compleet te maken. Maar net als bij alle horloges, zal de batterij op een gegeven moment leeg raken en moet deze worden vervangen. In deze handleiding leren we je stap voor stap hoe je de batterij van een Rosefield horloge kunt vervangen. Volg eenvoudig de onderstaande instructies en je zult binnen de kortste keren je horloge weer laten tikken.

Stap 1: Voorbereiding
Voordat je begint met het vervangen van de batterij van je Rosefield horloge, moet je ervoor zorgen dat je de juiste gereedschappen bij de hand hebt. Je hebt een pincet, een horlogekastopener en een nieuwe batterij nodig. Zorg ervoor dat je een batterij hebt die overeenkomt met het model van jouw horloge. Raadpleeg de Rosefield handleiding of neem contact op met de klantenservice voor meer informatie over de juiste batterij voor jouw specifieke horloge.

Stap 2: Het horloge openen
Plaats het horloge met de wijzerplaat naar beneden op een zachte ondergrond om krassen te voorkomen. Gebruik de horlogekastopener om voorzichtig de achterkant van het horloge los te maken. Gebruik indien nodig een beetje druk om het deksel los te krijgen. Wees voorzichtig en zorg ervoor dat je geen krassen op het horloge maakt.

Stap 3: Verwijder de oude batterij
Zodra de achterkant van het horloge is verwijderd, zie je de batterij. Schakel je pincet in en gebruik het om de oude batterij voorzichtig uit het horloge te halen. Let goed op hoe de batterij is geplaatst, want je moet de nieuwe batterij op dezelfde manier plaatsen.

Stap 4: Plaats de nieuwe batterij
Neem de nieuwe batterij en plaats deze op dezelfde manier als de oude batterij. Zorg ervoor dat de positieve (+) kant van de batterij naar boven is gericht en de negatieve (-) kant naar beneden. Druk voorzichtig op de batterij om ervoor te zorgen dat deze stevig op zijn plaats zit.

Stap 5: Sluit het horloge
Nu de nieuwe batterij op zijn plaats zit, is het tijd om het horloge weer te sluiten. Zorg ervoor dat de pakkingen of de O-ringen schoon en in goede staat zijn voordat je het deksel terugplaatst. Plaats het deksel weer op het horloge en druk stevig naar beneden om het op zijn plaats te vergrendelen. Controleer of het deksel goed is vastgedraaid om te voorkomen dat er water in het horloge komt.

Stap 6: Controleer of het horloge werkt
Om te controleren of je de batterij correct hebt vervangen, druk je op de kroon van het horloge om de tijd weer in te stellen en de secondewijzer te activeren. Als het horloge begint te tikken en de tijd correct wordt weergegeven, heb je de batterij succesvol vervangen. Gefeliciteerd!

Veelgestelde vragen:

Q1: Moet ik speciaal gereedschap kopen om de batterij van mijn Rosefield horloge te vervangen?

A1: Ja, je hebt bepaalde gereedschappen nodig om de batterij van je Rosefield horloge veilig te kunnen vervangen. Een horlogekastopener en een pincet zijn essentieel om het horloge te openen en de batterij te verwijderen. Deze gereedschappen kunnen online of bij een lokale horlogewinkel worden gekocht.

Q2: Hoe kan ik er zeker van zijn dat ik de juiste batterij voor mijn Rosefield horloge koop?

A2: Het is belangrijk om de juiste batterij te kopen die overeenkomt met het model van jouw Rosefield horloge. Raadpleeg de Rosefield handleiding of neem contact op met de klantenservice voor specifieke informatie over de juiste batterij voor jouw horloge.

Q3: Moet ik extra voorzichtig zijn bij het openen van het horloge?

A3: Ja, je moet voorzichtig zijn bij het openen van het horloge om krassen te voorkomen. Gebruik een zachte ondergrond om het horloge op te leggen en wees voorzichtig bij het gebruik van de horlogekastopener. Een zorgvuldige behandeling zal ervoor zorgen dat je horloge er als nieuw blijft uitzien.

Q4: Kan ik mijn Rosefield horloge laten repareren bij een horlogespecialist?

A4: Ja, als je niet zelf de batterij van je Rosefield horloge wilt vervangen, kun je een horlogespecialist raadplegen. Veel horlogewinkels of juweliers bieden horlogereparatieservices aan, inclusief het vervangen van de batterijen. Je kunt contact opnemen met Rosefield of een lokale juwelier om te informeren naar de beschikbare services en kosten.

Q5: Hoe lang gaat de batterij van een Rosefield horloge mee?

A5: De levensduur van de batterij van een Rosefield horloge hangt af van verschillende factoren, zoals het model van het horloge en het gebruik ervan. Over het algemeen gaat een batterij van een horloge ongeveer 1 tot 2 jaar mee voordat deze moet worden vervangen. Het is echter raadzaam om de batterij te vervangen zodra je merkt dat het horloge niet meer correct functioneert om onnodige schade aan het uurwerk te voorkomen.

Door deze eenvoudige stappen te volgen, kun je gemakkelijk de batterij van je Rosefield horloge vervangen en ervoor zorgen dat het weer perfect werkt. Onthoud altijd om voorzichtig te zijn en raadpleeg indien nodig de handleiding of neem contact op met de klantenservice voor specifieke informatie.

Details 28 rosefield horloge kleiner maken

How To Adjust Your Rosefield Strap: Upper East Side Collection - Youtube
How To Adjust Your Rosefield Strap: Upper East Side Collection – Youtube
Diy: Horloge Kleiner Maken | Make Me Blush - Youtube
Diy: Horloge Kleiner Maken | Make Me Blush – Youtube
How To Adjust Your Rosefield Strap: Upper East Side Collection - Youtube
How To Adjust Your Rosefield Strap: Upper East Side Collection – Youtube
Horlogeband Inkorten Of Verkleinen In Enkele Minuten (Met Video)
Horlogeband Inkorten Of Verkleinen In Enkele Minuten (Met Video)
Cluse Mesh Horlogeband Inkorten - Brandfield - Youtube
Cluse Mesh Horlogeband Inkorten – Brandfield – Youtube

See more here: buoitutrung.com

Learn more about the topic rosefield horloge kleiner maken.

See more: https://baannapleangthai.com/business blog

Rate this post

Để lại một bình luận

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *